tiistai 14. heinäkuuta 2009

Alkusysäys

Pari viikkoa sitten löysin puolivahingossa fredalta askartelun ja pienoismallien erikoisliikkeen nimeltä Hobby Point. Liike herätti välittömästi mielenkiintoni ja minun oli pakko mennä sisään pällistelemään. Liikkeen katutasossa oleva kerros oli selkeästi tarkoitettu joulukoristeiden tuhertajille, joten sieltä oli välittömästi päästävä pois. Jatkoin siis alakerran poikien osastoon, mistä löytyikin kaikki mitä vain kuvitella voi liittyen pienoismalleihin ja radio-ohjattaviin suristimiin. Ihmetellessäni mahtavaa valikoimaa toinen toistaan hienompia pienoismallien rakennussarjoja, sain pakkomielteen omaisen ajatuksen joka ratkaisisi sekä tarpeeni asioiden korjaamiseen ja näpertelemiseen, että ajankäyttöongelmani tulevien lomautusviikkojen ajaksi. Laivanrakennus! Minun olisi pakko saada rakentaa laiva!!

Tämä projekti on nimeltään Operaatio Vaasalaiva. Tässä blogissa aion antaa suhteellisen tarkan kuvauksen ruotsalaisen Vasa-laivan pienoismallin rakentamisesta ja siihen liittyvistä, tai muihin asioihin liittyvistä ajatuksistani. En ole koskaan mitään vastaavaa rakentanut eikä minulla ole juurikaan kokemusta pienoismalleista tai laivoista. Sen vuoksi odotan, että projekti on tarpeeksi haastava ja opettavainen, jotta mielenkiintoni säilyy. Se, että jaan kokemuksen tässä blogissa, toimii myös jonkinlaisena motivaattorina.

Rakennussarjaa en vielä omista, mutta aion käydä tilaamassa sellaisen. Hyllyssä niitä ei viimeksi ollut, mutta listalta se löytyi ja hinta oli muistaakseni listan yläpäästä n. 300€. Johtuuko korkea hinta sitten mallin kompleksisuudesta vai kovasta kysynnästä, selvinnee piakkoin. Jännitys tiivistyy..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti