keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Heikkoa vastatuulta

Kävin eilen uudestaan Hobby Pointissa, kuten lupasin. Pyysin myyjää kertomaan hieman rakennussarjoista, koska en niistä mitään tiennyt. Ystävällinen ja asiantunteva myyjä avasi minulle yksinkertaisemman laivan pakkauksen, joka sisälsi erilaisista eksoottisista puulajikkeista koostuvia rimoja, tankoja ja levyjä. Niistä siis leikataan, liimataan ja hiotaan laivan runko, mastot ja muut puuosat. Lisäksi pakkaukset sisältävät suuren määrän messinkisiä plogeja, heloja ja muita kilistimiä. Purjeet leikataan kankaasta ja narut näyttelevät köysiä. Kysyin rehellistä arviota kuinka ensikertalainen tällaisen homman hanskaa. "Jos on kätevä kaveri, niin eiköhän se suju", sanoi myyjä. Hieman kaverin ilme kuitenkin venähti kun sanoin haluavani juuri Vasa-laivan. "Se on kyllä aika vaikea, ennemminkin kuukausien kuin viikkojen projekti". -Niin pitääkin.

Homman monimutkaisuutta lisäsi myyjän mukaan se, että mallien tanskalainen tehtailija on joutunut saksalaisomistukseen eikä motivaatio mallien valmistamiseen ole ollut viimeaikoina kovin korkealla. Lisäksi laiskat tanskalaiset juovat Tuborgia kesälomalla, joten mallin tilaamiseen menisi vähintään kaksi viikkoa, ehkä kuukausi. Backuppina yritän saada mallin tilattua Hollantilaisesta verkkokaupasta. Lupaavat ilmaisen postituksen TNT:llä ja hintakin on halvempi.



Billing Boats:in sivuilta (http://www.billingboats.com/) löytyi mainoskuva kyseisestä jollasta. Malli ei löytynyt kohdasta "Beginner", "Advanced beginner", eikä "Experienced", vaan otsikon "Expert" alta. Näillä siis mennään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti